Verbinden van de iconen

De Alblasserwaard-Vijfheerenlanden kent een aantal grote toeristische trekpleisters, iconen genaamd. Sommige van deze iconen hebben een grote internationale aantrekkingskracht. Ze zijn een magneet voor de streek. De iconen zijn:
  • Vestingstad Gorinchem (en de Vestingdriehoek Gorinchem, Woudrichem en Slot Loevestein)
  • Werelderfgoed Kinderdijk
  • Glasstad Leerdam
  • sommigen zien het tussenliggende platteland als icoon op zichzelf
Daarnaast ligt aan de rand van de AV natuurlijk het Nationaal Park de Biesbosch en de cultuurhistorisch aantrekkelijke stad Dordrecht. Om die reden is de afstemming met Coalitie Waterdriehoek van belang. 

We willen graag dat de toeristen die Kinderdijk, Leerdam of Gorinchem bezoeken langer in de streek blijven. Zoals hierboven al staat is het groene achterland met de rust, de ruimte, het cultuurhistorisch landschap en de geestelijke overtuiging evenzeer een icoon. De uitdaging is om mensen met dat achterland te laten kennismaken en ze zo de iconen met elkaar te laten verbinden.

Vooropgesteld dat de iconen toeristen blijven trekken (zie hiervoor pijler 'Versterken van de iconen') is het zaak om de iconen te ontsluiten door ze zowel fysiek als mentaal met elkaar en met 'de toerist' te verbinden. Dit betekent verbeteringen in de toeristische infrastructuur en in de marketing van de streek.Geen opmerkingen:

Een reactie posten